tisdag 9 augusti 2011

Blågrön mosaikslända


Det blev en blågrön till, första gången jag hittar en sådan i trädgården. Vi bor långt från lämpliga vatten, så de enda man kan förvänta sig är någon förbiflygande höst- eller brun mosaikslända. Både guld- och metalltrollslända har dykt upp någon gång, liksom en tegelröd ängstrollslända. Märkligast är kanske en vilseflugen blåbandad jungfruslända, men de kan ju ibland hamna långt från kläckningsvattnen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte många trollsländor sedda från tomten. Det är väl bara brun mosaik och igår hade jag en tegelröd eller större ängstrollslända.

Anonym sa...

En helt fantastisk bild! Vingarna är enastående, helt klara, genomskinliga, så sköra och ändå med bärkraft. :-) Och kroppen...den ser inte verklig ut. Fantastisk bild på en vacker insekt.
Allt gott till dej!

ming wan lee sa...

jag håller med, en riktigt lyckad bild! Vackert!

Anki sa...

Hej! Hittade hit när jag googlade på den Blågröna mosaiksländan. Jag räddade en sån från att dö trafikdöden igår och hon håller sig fortfarande kvar i mina blomlådor. Riktigt tjusig är den med sitt mönster på ryggen. Ser indianskt eller afrikanskt ut. Hoppas verkligen hon återhämtar sig och orkar flyga iväg. Bild kommer i min blogg under dagen om du vill se :D

pelle sa...

Tack så mycket, hon ville bara vara med på två bilder, så det var lite av ett chansskott. Anki, vilken fin liknelse med trollsländornas mönster, det är ju precis så de ser ut - exotiska, svårtydda, men ändå med en regelbundenhet som gör att det verkar finnas en tanke bakom! ;)