torsdag 9 maj 2013

Myrspov

Bäst idag var en svarttärna som fladdrade förbi ett par gånger, lite udda att man fick se den vitvingade först. Träsktärnorna är nog bäst i världen. En kärrsångare drog igång också, rätt normalt förstadatum. Jag har på nåt sätt lyckats missa fjällvråk hela vintern och våren, men idag kom en gammal hane och sträckte förbi över huset. Bara fem tidigare fynd från tomten, så det var lite kul. Störigt väder med dis och blandade vindar, men myrspovarna fick det bästa morgonljuset på sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin bild! Har också missat fjällvråk. Undrar om hussvala och gröngöling är utdöda? De har jag inte fått in ännu. Idag gök och tornfalk.

pelle sa...

Tack! De födosökte hela tiden, så jag fick inte någon riktigt 100%-ig pose. Men den kopparröda färgen är galet vacker i morgonljuset. Det har kommit lite fler hussvalor här de senaste dagarna, de brukar vara någon vecka senare än de andra. Gröngöling är riktigt ovanlig här nere, hade nog orsakat ett "drag" om det kom någon... ;) Nåja, en eller två brukar hitta hit, gärna på sensommaren.