onsdag 4 maj 2011

Brushanar, grönbenor




Surrealistiskt att skrapa rutorna i morse, dessutom ett tjockt, segt lager is efter regnet i går kväll. Kändes lite som början av november i den isiga nordanvinden. Men fint med fågel ändå, dessutom ofta i kristallklart, läckert ljus. Räknade till drygt 180 brushanar, fyra av dem sprang alldeles intill grusvägen. Lite konstigt när de har några kvadratkilometer till sitt förfogande, men en underbar upplevelse, förstås. Till och med lite jobbigt när de då och då sprang innanför kamerans närgräns (1,4 meter)! Och så kan de ju aldrig vara stilla! Stängselstolpar, backspeglar och taggtråd kom i vägen. Fram och tillbaka, bra ljus, kasst ljus. Gott om grönbenor också, ett 60-tal totalt. En mosnäppa, 7 snygga svartsnäppor, 6 svarttärnor, 2 årtor, årets först gök och lite annat.

5 kommentarer:

ming wan lee sa...

ja det är kallt här med, eldade just för att klara av ytterligare några timmars stillasittande.

Fina bilder på brushanen, makalös teckning på honans dräkt, ja de är så fina. Du skall veta hur uppskattat detta är: du kryper i vätan och kölden och jag eldar och njuter av färdiga bider ;). Nja egentligen ville man väl vara med och känna lukt och ljud, men det tar jag i ett annat liv :)

Anonym sa...

Härligt! Ibland vill jag bo närmare kusten...

pelle sa...

Jag hade det varmt, torrt och skönt i bilen... ;). Privilegiet är ju på gott och ont - otroligt fina upplevelser, men vägar, bilar traktorer och annat överallt. En onsdagsmorgon är det väl ok ändå...

ming wan lee sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ming wan lee sa...

ojsan, kommentaren hamnade under fel bilder... fort men fel ;)