torsdag 26 september 2013

Mindre korsnäbb

Jag har nog sett över tusen mindre korsnäbbar den här hösten, men först idag hittade jag en som ville vara med på bild. Fortfarande inte en enda bändelkorsnäbb. Jag gillar verkligen de här kalla, friska höstdagarna med solsken och nordvindar. Inget sträck att tala om, de flesta av flyttfåglarna passar nog på att ge sig av under nätterna när det är stjärnklart. De som ändå väljer att stanna kvar flyger runt lite hur som helst, så att det blir en skön blandning. Massor med gäss, änder och skarvar har kommit hit, tjockt med gransångare i var och varannan buske. Men nästan alla de andra sångarna är borta... Havsörnen dök upp idag igen, men ville inte flyga närmare än en kilometer eller så. Bilden fick mest vara med för kråkans och husets skull.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läckert med havsörn, kråka och Turning Torso! Varför hör jag inte så många mindre korsnäbb här uppe? Var ute hela onsdagen och hörde inte en enda?

pelle sa...

Här är fortfarande mängder med korsnäbbar, men det är nog mest stationära flockar som käkar tall och lärk innan de drar vidare. Inget riktigt sträck nu längre.