onsdag 27 augusti 2014

Brushane och bivråkar


Omslaget till nordvästliga vindar fick fart på bivråkarna. En samlad flock på 42 ex kom glidande över huset på hög höjd och följdes av några enstaka fåglar, 55 ex totalt. Nytt tomtrekord med bred marginal. Två brushanar fanns kvar nere vid stranden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

55 ex, det ringer en klocka... Jag är ganska säker på att jag haft exakt 55 ex över tomten en gång. Men har haft ännu högre siffror en gång. Minns inte säkert, men kanske 80-90 ex.

pelle sa...

Hm, vad märkligt! Jag kollade min högsta siffra totalt sett och det var också just 55 ex... Några mil härifrån för tio år sen. Din toppnotering är ju riktigt fin, där kommer kanske också fåglar som tar den nordliga banan över sundet?

Anonym sa...

Kollade Svalan och jag mindes inte alls rätt. 55 ex har jag inte noterat (det är säkert något annat viktigt som var just 55...), däremot 79, 85, 90 och flest, inte mindre än 120 ex. Den gången jag räknade 79 ex var för tre år sedan, medan rekordnoteringen och de med 85 och 90 ex alla är från samma år, 2004. Det året hade jag 398 ex över tomten!

pelle sa...

Oj, det var imponerande! Det brukar bara bli något tiotal här nere. I och för sig går de ofta väldigt högt - igår kom här 28 ex, bara hälften gick att se utan kikare. Får lägga mig på taket och spana nästa år... ;)