måndag 11 mars 2013

Tornfalk

Det blev ett bryskt stopp i vårflödet, nästan omöjligt att ens sticka ut näsan genom ytterdörren. Fascínerande med väderfenomen, men snökanoner är inget kul. Strandskator, tofsvipor, strandpipare och lärkor har anlänt, men de verkar redan ångra sig. Idag stod ett 40-tal strandskator och huttrade bakom en isvall nere vid stranden, annars var det synnerligen midvinterlikt. Undrar vad tornfalken tänkte när hon stannade för att ryttla 10 meter ovanför mig. Jag stod helt öppet på en gräsplan, så hon kunde inte undgå att se mig. Inga sorkgömställen i närheten. Hon kanske bara var nyfiken?

3 kommentarer:

ming wan lee sa...

mycket vacker!

i morse såg jag en överkörd falk på vägen mot Klippan och undrade om den hade frusit ihjäl i isvinden först... det skall vara ovanligt med "isdygn" i mars sa man på radion i morse, vilket låter lovande för framtida marsar. Man kan ju alltid hoppas! :)

Anonym sa...

Fin bild!

pelle sa...

Tack! Jo, "isdygn" tillhör också fenomen som man bara vill höra talas om... ;). Falkar och vråkar kan väl fortfarande hoppas på trafikdödade djur längs vägarna, men de måste ju riskera en del...