onsdag 26 december 2012

Knölsvan

Oväntat vårlikt väder under dagens promenad, skönt efter julens snöstorm med efterföljande slask. Oväntat mycket fågel också, mest långt ute över sundet. Får nog ta och ställa mig med tuben några timmar. Men många änder kring dammarna också, ivriga att hitta isfritt och läigt vatten. Knölsvanen verkade lite förvånad, isen ser ju ut att ha smält. Fina obsar av havsörn, duvhök och salskrake, en lite mer avlägsen smålom.

6 kommentarer:

Cuby sa...

Skrev en kommentar, men den dök visst aldrig upp. Jag väntar på inspiration att ta mig ut i skådarmarkerna, men regn och fågelskådning bland bilder och i handböckerna håller mig inne. Såg dock en duvhök här om dagen. alltid något!

pelle sa...

Ja, det är svårt nu, speciellt de regniga dagarna. Jag skådar också mer framför datorn än ute. Har i och för sig varit rätt duktig på att ta en timmespromenad om dagen i alla fall. Men ibland är det bara att dra ner rullgardinen. Försökte hitta inspiration det här året genom att strunta i listor, räknande och fläng, men det blev inte alls bra. Så 2013 blir en återgång till det gamla med månads-, tomt-, fenologi-, max-, års- och en massa andra listor. Tomtlistan kom iofs igång redan i somras igen, och nu kör jag ett litet decemberrace som uppvärmning...

ming wan lee sa...

listor! i vanliga fall skulle jag få utslag av ordet men jag har börjat inse storheten i idén. Dags att ge vika för en förutfattad mening. Till. :)

pelle sa...

Egentligen vill man ju att naturen ska bestämma ramarna, men om man bor som jag bland bilar och asfalt och skit får man bestämma reglerna själv, på gott och ont. ;) Viktigast att man trivs med det själv!

ming wan lee sa...

klart att det är så! man talar det språk man behärskar bäst och utan adekvata verktyg får man inte ut så mycket av sina upplevelser. Jag är oerhört fascinerad av jämförbarheten genom listor och översikter, kanske just för att jag själv saknar den färdigheten. Listor är ett genialt sätt att bemästra omgivningen genom, men jag talar nog ett annat språk, helt enkelt ;)

pelle sa...

De flesta skådare känner nog en äkta hatkärlek till listorna, det är många som tar "sabbatsår" och bara försöker njuta. Som jag i fjor, och det kändes inte alls bra. Så det är bara att ge sig på det igen. Fram i april-maj springer jag nog runt och leker med fjärilarna igen ;)