onsdag 10 oktober 2012

Taigasångare

Finfint besök i trädgården idag - en taigasångare som verkade trivas rätt bra bland prydnadsbuskarna. Visade sig öppet och fint under långa perioder, men satt såklart inte stilla mer än en halv sekund i taget. Jag fick tyvärr aldrig chansen att fota den i solljus, så bilderna blev suddiga och korniga. Jag har hittat en taigasångare tidigare, men jag har också lagt ner en massa timmar på att leta efter den vid andra tillfällen. Luriga rackare, men när de bestämmer sig för att vara på rätt humör är de ju hur goa som helst! Tomtkryss #145.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat! Och grattis till #145!!!

Mian sa...

Vilken skönt kryss.
Grattis!

ming wan lee sa...

jättefin! T hälsar att den liknar en kungsfågelsångare :)

pelle sa...

Tusen tack! Det stämmer att de liknar kungsfågelsångare, särskilt om man bara ser dem underifrån bland en massa löv. Denna hade ett antytt ljust hjässband, men inte så tydligt som kungsfågelsångarens. Och så var den snäll och lät mycket, vilket underlättar. Den andre brukar ju dyka upp lite senare också, jag får kolla trädgården några veckor till... ;)

ming wan lee sa...

Tack Pelle,vi får se om vi kan hitta lätet någonstans :)

om vädret ser ut hos dig som det gjorde här idag lär du väl ha bråda dagar framöver! värmande solsken efter en råkall morgon :)

pelle sa...

Det är alltid kul att kolla igenom kungsfågelflockarna så här på hösten, förutom de båda sångarna kan det ju dyka upp en och annan brandkronad. Men det går såklart 1000 vanliga kungsfåglar på varje raritet. Torsdagen och fredagen har varit grymt giftiga, men man skulle nog ha varit nere i Falsterbo istället. Här har varit rätt tomt, det som har kommit förbi har gått ruskigt högt. Hoppas få lite tid i helgen, även om vädret ser lite sämre ut. Men det gäller att passa på innan vintern...;)