lördag 2 april 2011

Rödbenor och brushanar




Klassiska Kranke idag, nio timmar på första parkett. Muggig dimma mest hela tiden, men ohyggligt mycket fågel, såklart, och många nya vårarter. Underbar blandning på liten yta - allt från brun kärrhök och skedand, tofsmes och trädlärka till rödbenor och brushanar. Ovanligast var nog en rödspov, de brukar vara fåtaliga på våren utanför häckningsplatserna. Den stod cirka 500 meter bort i grymt motljus och tjockt dis, så det var inte lönt att försöka ta någon bild. Rödbenorna och brushanarna på Vombs ängar var desto medgörligare, de är fotade inifrån bilen på kort avstånd. Bilen kan vara ett alldeles utmärkt gömsle. Hoppas kunna passera där om några veckor, när där är som flest arter och individer, och förhoppningsvis lite bättre ljus.

4 kommentarer:

ming wan lee sa...

rödbenan blev ju väldigt fin där mitt i sitt blöta element! Är det en brushane längst ner? tjusigt med vattenblänket och återspeglingen :)

pelle sa...

Ja , där var tre brushanar, de två nederst var betydligt ljusare än den i mitten, de kan ju variera ohyggligt mycket även utan kragarna.

Anonym sa...

Bilen är bra, men man får vanligen det där ovanifrånperspektivet som jag försöker undvika. Det blir alltid finare bilder om man kan komma ner på fåglarnas nivå. Men när valet är detta eller att de lyfter så...

pelle sa...

Jo, det känns lite sådär att sitta i bilen, även med motorn avstängd. Just vadare är väl tacksamma att åla sig fram till, men det får gärna vara lite torrare... ;). Det är ju beträdnadsförbud på ängarna också.